Visa upp dina böcker

11 okt

Böcker är någonting som de flesta har i sitt hem, oavsett om man tycker om att läsa på sin fria tid eller ej. Det kan till exempel handla om kokböcker som hjälper dig att briljera i köket eller kanske en bok om din stora idol. Oavsett så är böcker en pryl som inte så många tänker på ur ett rent estetiskt perspektiv. Att visa upp sina böcker i hemmet väljer många att göra genom att ställa dem i en vanlig bokhylla på rad, men om man tänker till så finns det en mängd andra sätt som man kan både förvara och visa upp sina böcker på. Till exempel kan man bryta normen och ställa böckerna i hyllan med framsidan utåt istället för ryggen. Oftast är framsidan den del utav boken som är mest utsmyckad. Varför då inte visa upp detta istället för att dölja det!

Att böcker måste stå upp är även det en regel som man enkelt kan bryta. Ett tips är att lägga ett antal böcker i en hög på en vägghylla, ett sidobord eller en fönsterbräda för att som de är, eller tillsammans med andra saker skapa ett vackert stilleben. Du kan här med omsorg välja ut böcker som du tycker lite extra om, eller som passar ihop rent färg- eller storleksmässigt. Likadant kan du göra om du har en bunt med tidningar som du inte vill göra dig av med.

För den som i sin tur är ute efter en smart lösning för att förvara sina böcker på finns det idag en mängd olika möbler att välja på. Föredrar du att köpa böcker i pocketformat just på grund utav den mindre storleken kan man med komprimerat förvara dessa i en smal bokhylla eller ett skåp. Du kan även välja en Stringhylla i modellen pocket, som är speciellt måttanpassad för just pocketböcker. Stringhyllor finns i en mängd olika färger, allt för att du ska hitta en hylla som kan passa in i just ditt hem.

No comments yet

Leave a Reply