Påverka andra med dina texter

12 sep

Som journalist eller författare har man ett utmärkt läge för att kunna dela med sig av sina tankar och åsikter till andra. De har ett tillfälle att beröra och engagera sin läsare på olika sätt. Har man ett ämne varmt om hjärtat är alltså detta ett bra sätt att sprida vetskap om det på. Ett ämne som idag är viktigt för många är vår natur och miljö. Det är då främst vi media som tidningar och liknande som vetskapen om denna fråga har spridits till den storlek som den fått. Efter att det för ett par år sedan blev allt mer uppmärksammat med vad vi faktiskt gör med vår planet, så har frågan väckts till liv i en mängd olika sammanhang.

Det finns en mängd saker som man själv kan göra för att minska sin påverkan. Genom att välja närodlade och ekologiska produkter i butiken så dra du ditt strå till stacken då du väljer produkter som inte har färdats en lång sträcka som i sin tur påverkat vår miljö negativt. Du kan även delta i olika manifestationer för att visa ditt stöd, såsom Earth Hour som anordnas varje år i hela världen.
Utöver att stödja vår natur så ska vi så klar även ta vara på att den finns. Ta med dig några vänner och ge er ut och tälta, vandra i bergen eller någon liknande aktivitet. Eller så tar du på dig träningsskorna, pluggar i bra musik i öronen och ger dig ut på en rask skogspromenad.

No comments yet

Leave a Reply